Vil du være Host Entreprenør?

Som erfaren iværksætter vil du være vært for håbefuld iværksætter fra udlandet hos din virksomhed. Du vil fungere som en mentor og videregive din iværksætteroplevelse. Til gengæld har du adgang til nye ideer og færdigheder, der er nødvendige i din egen virksomhed. Ideen er at skabe en frugtbar win-win-situation.

TOBIAS MÜRSCH HAVDE IMRAN SAITI FRA NORDMAKEDONIEN PÅ BESØG I SIN VIRKSOMHED

Eget firma: Werkt

Ny iværksætter: Eldecor Company

Opholdets varighed: august 2019 - januar 2019

HVAD VAR DIN MOTIVATION OG DINE MÅL FOR DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTRENEURS?

Jeg kan virkelig godt lide ideen om kulturudveksling. Dette har sandsynligvis været hovedårsagen til, at vi tilmeldte os i første omgang.

HVAD FIK DU UD AF DIN DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTREPRENEURS?

At lære folk at kende og få indsigter fra kreative unge sind fra forskellige steder er fantastisk. Jeg kan godt lide, hvordan folk kommer ind med forskellige kvalifikationer, og det giver os forskellige muligheder, når de slutter sig til vores team. Vores nylige nye iværksætter Imran fra Nord Makedonien har brugt meget tid på at udforske og udvikle et nyt koncept vedrørende ældreboliger. Naturligvis er dette arbejde som et lille firma, der aldrig har tid nok på vores hænder, også værdifuldt.

 

EMIL STEGLICH-PETERSEN HAVDE MARLENE COUCEIRO FRA PORTUGAL PÅ BESØG I SIN VIRKSOMHED

Eget firma: Republikken

Ny iværksætter: Marlene Couceiro Design

Opholdets varighed: marts 2019 - august 2019

HVAD VAR DIN MOTIVATION OG DINE MÅL FOR DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTRENEURS?

”At have en interessant mulighed for et frisk pust til virksomheden og få nogle givende input og perspektiver fra en person, der har et andet arbejde og kreativ baggrund”.

HVAD FIK DU UD AF DIN DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTREPRENEURS?

”Generelt, er det, som vi har arbejdet på sammen, et forsøg på at ændre vores visuelle produkter/kommunikation til noget andet, noget der passer bedre til Republikken-personligheden. Med mere farve, glæde og sjov. Jeg synes virkelig, at vi har taget nogle vigtige skridt og er på den rigtige vej til en munter grafisk løsning. Specifikt har vi også arbejdet med grafik og kommunikation til en række begivenheder, publikationer og lignende. ”

MICHAEL SASS HADDE HELENA BLAŽINČIĆ FRA KROATIEN BOLIG I DETS SELSKAB

Eget firma: Criterion AI Aps

Ny iværksætter: Company endnu ikke etableret, men det vil have sit fokus på en digital sundhedsklinik

Opholdets varighed: juni 2019 - november 2019

HVAD VAR DIN MOTIVATION OG DINE MÅL FOR DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTRENEURS?

Vi fandt ideen om at lære nogle forskellige forretningsperspektiver at kende interessant. Da vi netop startede vores forretning på det tidspunkt, tænkte vi, at et par øjne udefra kunne være nyttigt.

HVAD FIK DU UD AF DIN DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTREPRENEURS?

Vi er klar over, at den branche, vi arbejder i, er kompleks. Helena vores nye iværksætter stillede så mange spørgsmål, at de hjalp os med at finde ud af, at vi er nødt til at gøre vores løsning enklere - i det mindste i vores kunders øjne. Hvordan vi ser vores arbejde er helt anderledes, end hvordan hun så det med sin viden og baggrund. Dette var et godt udgangspunkt for os at overveje, hvordan vi præsenterer os på markedet. Og dette hjalp hun med! Hver lille virksomhed kan drage fordel af denne form for udveksling. Det giver en god mulighed for konkret læringserfaring.

MORTEN GEHL HAVDE CARLOS JAVIER FRA SPANIEN BOLIG I Hennes selskab

Eget firma: Everyday Aps

Ny iværksætter: Paisajes Eficientes

Opholdets varighed: august 2018 - september 1029

HVAD VAR DIN MOTIVATION OG DINE MÅL FOR DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTRENEURS?

”Hver dag er læring for os, og her giver Erasmus for Young Entrepreneurs mulighed for at lære arkitekter at kende fra hele Europa – og lære af dem. Ved mentorering lærer vi ofte meget af den nye iværksætter, og vi får en større og mere kvalificeret indsigt i vores egne kompetencer også.”

HVAD FIK DU UD AF DIN DELTAGELSE I ERASMUS FOR YOUNG ENTREPRENEURS?

”Ved at være en del af Erasmus for Young Entrepreneurs har vi fået muligheden for at udvikle projekter med arkitekter fra andre lande og udvide til nye markeder inden for EU. Vi har nydt godt af at kende mennesker i forskellige regioner. De nye iværksættere, vi har haft her, kender vores virksomhed ekstremt godt og kan fungere som lokale rådgivere i deres hjemlande.

For ikke at nævne, at vi har haft det rigtig sjovt. ”

Om programmet

Erasmus for unge iværksættere hjælper dig som en håbefuld iværksætter med de nødvendige færdigheder til at starte og / eller med succes drive en lille virksomhed i Europa. Du får chancen for at samle og udveksle viden og forretningsidéer med en erfaren iværksætter, som du vil bo sammen med i en periode på 1 til 6 måneder.

Det er virkelig et win-win-samarbejde, hvor du også kan opdage nye europæiske markeder eller forretningspartnere, forskellige måder at gøre forretninger på.

På længere sigt vil du drage fordel af brede netværksmuligheder og muligvis beslutte at fortsætte dit samarbejde, muligvis som langsigtede forretningspartnere (f.eks. Joint ventures, underentreprenøraktiviteter, forhold mellem entreprenør og leverandør osv.).