BLIV MENTOR

Kunne du tænke dig at være sparringspartner for en ny iværksættervirksomhed? Kunne du tænke dig at være en del af vores læringsmiljø og indgå i et innovativt fællesskab? Så er det måske noget for dig at blive mentor og gøre en forskel for en af vores startups i AAUs Inkubator.

 

MENTORPROGRAMMET

Hos SEA er vi de stolte facilitatorer af et velfungerende mentorprogram, som du kan blive en del af, hvis du selv er en erfaren iværksætter eller har besiddet ledende poster i virksomheder. Vi matcher vores mentorer med vores startup-teams, så man bliver mentor for en gruppe. Typisk foregår matchingen til vores Mentor Summit, som du vil blive inviteret til.  Et typisk mentorforløb er på 6 måneder, med ca. ét møde pr. måned, men kan indrettes efter de deltagende parters ønske.

Ud over Mentor Summits afholder vi jævnligt andre arrangementer, som er relevante for vores mentorer. Det er eksempelvis erhvervspaneler, hvor man er med til at afgøre, om en startup skal gå videre til næste fase i et program, og mentorpaneler, hvor 4-5 mentorer diskuterer en bestemt startup i 1,5 time. Begge dele er inspirerende samt en god networking-mulighed.

 

HVAD ER EN MENTOR?

En mentor har erfaring inden for sit felt og deler knowhow og kompetencer gennem vejledning, coaching, rådgivning og feedback. En mentor er en ressourceperson, der kan bruges til tæt samarbejde, og en diskussions- og sparringspartner, hvis erfaring man må trække på.

At være mentor indebærer, at man påtager sig rollen som den, der støtter sine mentees, og det kræver, at du har tid til mentormøder. Desuden skal du være i stand til at lytte, stille spørgsmål og komme med gode råd.

 

HVAD ER DER I DET FOR DIG?

De iværksættere, du møder, vil drage fordel af at blive matchet med kyndige mentorer, der har stor erfaring fra at arbejde i industrien eller opbygge deres eget firma, og dette er din mulighed for at møde interessante og nye forretningsmuligheder og talenter, der arbejder på at bygge nye startups. Derudover kan du få indsigt i ny teknologi, nye innovative forretningsplaner, ny viden osv. før nogen andre. Du får muligheden for at netværke på tværs af vores netværk af både virksomheder og iværksættere.

Derudover vil der sommetider være en mulighed for at blive bestyrelsesmedlem, midlertidig administrerende direktør og lignende. Det vil være en mulighed for at blive mere involveret i innovations- og inkubatormiljøet på Aalborg Universitet.

 

PRO BONO

Arbejdet med at være mentor er som standard ikke-lønnet, og vi må også understrege, at ejerandele i de deltagende startups ikke er tilladt som en en del af programmet. Vi forventer, at du bruger omkring 1-3 timer om måneden alt afhængigt af de gensidige forventninger mellem dig og den startup, du er mentor for. Når programmet når sin ende, er du og startuppen frie til at fortsætte samarbejdet og indgå aftaler, som I ønsker.

 

Vær med til at gøre forskning til forretning

Som mentor I SEAs mentorprogram vil du også være en del af projektet Science for Society 2.0, der har til formål at får mere forskning i brug uden for AAU. Det betyder, at du også kan blive mentor for en forsker med en ide, der kan kommercialiseres eller for et team af studerende, der arbejder med en forskningsbaseret ide. Du kan også få mulighed for at deltage i business panels med forskningsbaserede ideer og commercial reviews, og du kan evt. bidrage med netværkskontakter til vores forskere samt at give os input til, hvordan vi kan arbejde mest værdiskabende med forskningsbaserede forretningsideer og teams. Læs mere om Science for Society 2.0 her.

 

SIGN UP!

Lyder alt dette som noget for dig? Så skriv dig op som mentor og bliv en del af et innovativt miljø med uendelige muligheder.  

Hvis du er interesseret i ar blive en af SEAs mentorer, udfyld formularen her

NB: Formularen skal udfyldes på engelsk. 

 

Læs vores mentor toolbook

Her kan du downloade vores mentor toolbook. 

Download toolbook her.  

Spørgsmål

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt venligst Annika Camilla Jørgensen på acj@adm.aau.dk

Partner

Vores mentorprogram er delvist finansieret af Spar Nord Fonden.